Collega’s die allemaal al overtuigd zijn van het belang van digitale toegankelijkheid en samen hun krachten bundelen. Van communicatieadviseurs tot juristen. Zo ontstond de Projectgroep Digitale Toegankelijkheid bij de Provincie Zuid-Holland. Met het doel om meer bewustzijn te creëren binnen de gehele organisatie, speelden zij als team het Optimaal Digitaal-spel. Maartje Stevens (contentadviseur) vertelt over hun ervaring met het spel.
In deze video vertelt Jantina Carels waarom ze bij Waterschap Hollands Delta zoveel waarde hechten aan inclusiviteit. Naast medewerker digitale toegankelijkheid is ze zelf ook slechtziend. Ook vertelt ze wat haar favoriete tipkaart uit het Optimaal Digitaal-spel is. Naast Jantina deelt ook spelleider Ybinh Le haar ervaring met het spel én vertelt waarom tipkaart 125 haar favoriete tip is.
Vanuit Optimaal Digitaal geven wij andere organisaties advies over het verbeteren van hun dienstverlening. Maar kan het Optimaal Digitaal-spel zelf niet toegankelijker zijn? Kan iedereen het spel spelen of zijn er aanpassingen nodig om niemand buiten te sluiten?
In deze video zie je hoe de gemeente Krimpenerwaard aan de slag ging met het Optimaal Digitaal-spel om de digitale toegankelijkheid van de website te verbeteren.
Data is belangrijk voor de auditafdeling van de Rabobank. Toch komt het regelmatig voor dat het team tegen allerlei moeilijke scenario’s in het proces aanloopt om tot een goede data-analyse te komen. Toen Henriette van Vugt (Rabobank) het Optimaal Digitaal spel op haar bureau zag liggen, twijfelde ze geen seconde en ging aan de slag om het spel te introduceren op de auditafdeling. Ze ontwikkelde zelf een kaartenset die ze heeft toegevoegd aan de speelset.
Burgemeesters en directeur Publiek Domein kiezen hun favoriete tip om aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid.
Ook burgemeesters en directeuren dienstverlening zetten digitale toegankelijkheid hoog op hun agenda. Daar gebruiken ze Optimaal Digitaal voor.
Eén van de teams van GBTwente ging aan de slag om het Optimaal Digitaal-spel te spelen. Bekijk de video om te zien hoe dit verliep.
Vermaak inzetten als leerinstrument, waarbij entertainment niet het doel is, maar een middel om iets te leren. Dat is waar het bij serious games om draait, aldus Jeroen Koch (veranderkundige bij de Belastingdienst).
Op een leuke en interactieve manier met elkaar aan de slag gaan om de dienstverlening te verbeteren en de samenwerking te bevorderen. De gemeente Alten deed het.