Week van de Toegankelijkheid

Wil jij ook aan de slag met digitale toegankelijkheid in jouw organisatie? Speel dan het Optimaal Digitaal spel in de Week van de Toegankelijkheid. Je speelt het spel samen met je collega’s in of rondom de Week van de Toegankelijkheid: 4 – 8 oktober 2021.

Over de Week van de Toegankelijkheid

Ook dit jaar kun je Optimaal Digitaal spelen in de Week van de Toegankelijkheid. In samenwerking met Ieder(in), de organisator van de Week, proberen we zo veel als mogelijk organisaties aan te moedigen het Optimaal Digitaal spel te spelen.

Online of bordspel?

Optimaal Digitaal online

Je kunt het Optimaal Digitaal bordspel spelen of je speelt het online. De keus is aan jullie. Belangrijk om te weten: je speelt het spel met maximaal 4 deelnemers (online) of met maximaal 7 deelnemers (bordspel) én een spelleider.

De tipkaarten

Ga je met Optimaal Digitaal online aan de slag? Gebruik dan de powerpoint ‘Maak je eigen spel’ en maak vervolgens een eigen selectie van 24 tipkaarten uit de speelset Inclusie (40 tipkaarten). Deze speelset Inclusie kan je helemaal gebruiken als je het Optimaal Digitaal bordspel speelt. Lees altijd eerst de handleiding voordat je het spel gaat spelen.

Volg gratis de Optimaal Digitaal spelleider training

Om het spel te spelen is een spelleider nodig. Je kunt zelf spelleider zijn of iemand anders uit je organisatie. Wil je alle tips & tricks weten van het spel en alvast oefenen als spelleider? Volg dan de gratis online spelleidertraining. Maar je kunt ook zonder training zelf de slag gaan. 

Aanmelden

Wil je meedoen en het Optimaal Digitaal spel spelen in de Week van de Toegankelijkheid? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Partners

De Week wordt georganiseerd door VNG Realisatie en Optimaal Digitaal.

Interview met IIIya Soffer, directeur Ieder(in)

Vorig jaar bestond de Week van Toegankelijkheid 20 jaar. Voor die gelegenheid interviewde Gebruiker Centraal llya Soffer, directeur Ieder(in). We spraken haar over het belang van digitale toegankelijkheid en over het Optimaal Digitaal spel.

Lees het interview met Illya Soffer