Het spel

Het Optimaal Digitaal spel is een handig instrument om je (online) dienstverlening te verbeteren. Het is een workshop in spelvorm.

Verbeter spelenderwijs je (online) dienstverlening

Het spel begint met een duidelijk doel dat je zelf bepaalt en eindigt met concrete acties waar je de volgende dag mee aan de slag kan. De essentie van het spel is dat je keuzes maakt. Vervolgens moet je anderen overtuigen van het belang van die keuze máár je moet je ook verdiepen in de keuzes van je collega’s. Alles draait om discussie met elkaar.

Snel tot de kern

De ervaring is dat je samen verrassend snel doordringt tot de kern op een actieve en positieve manier. Je krijgt inzicht in wat je collega belangrijk vindt en er ontstaat bereidheid om elkaar te helpen.

Speel het spel in maximaal 2 uur, met 4 tot 6 personen
Maximaal 2 uur, 4 tot 6 personen

Samen aan de slag

Je speelt het spel in ongeveer 2 uur. Dat kan met elkaar om de tafel, maar het kan ook online. Het spel wordt gespeeld met de Optimaal Digitaal tipkaarten. De tips op die kaarten zijn gebaseerd op onderzoek en interviews met professionals binnen en buiten de overheid die al stappen hebben gezet in het verbeteren van hun dienstverlening. 

Nog meer winst

Het spel is bedacht om je (online) dienstverlening te verbeteren. Maar het werkt ook goed om bewustwording te creëren, kennis over te dragen en het optimaliseren van de samenwerking.

Speel online of met het bordspel…

Optimaal Digitaal online op een laptop te zien

Speel online

Je kunt het Optimaal Digitaal spel samen met je team ook online spelen. Dat kan gewoon in de vergadertool die jullie gewend zijn om te gebruiken.

Optimaal Digitaal bordspel

Speel het bordspel

Ga samen met je team om de tafel en speel het Optimaal Digitaal bordspel.

Spelleider training

In een online training spelen we het spel en ben je zelf spelleider. Je kunt al je vragen stellen en je krijgt handige tips & tricks zodat jij als spelleider zoveel mogelijk uit het spel kan halen.

Word zelf spelleider