Spelleiders

Een spelleider helpt om het Optimaal Digitaal spel goed te laten verlopen. De spelleider speelt zelf niet mee en heeft een neutrale rol.

De rollen

Om het spel te spelen zijn 2 rollen belangrijk: de organisator en de spelleider. Dat kan dezelfde persoon zijn, maar dat hoeft niet. De organisator doet de voorbereiding: bedenkt het doel, kiest de deelnemers, vraagt een spelleider en maakt (soms) de selectie van tipkaarten. De spelleider begeleidt de sessie en doet zelf niet mee.

Spelleider zijn of vinden

Je kunt zelf spelleider zijn of iemand anders uit je organisatie. Oók zonder de spelleider training te hebben gedaan. Of je vraagt één van de meer dan 300 gecertificeerde spelleiders. Wil je weten hoe je meer uit het spel kunt halen in je rol van spelleider? Volg dan de Optimaal Digitaal spelleider training.

Word lid van de groep

Ben je gecertificeerd spelleider dan word je uitgenodigd om deel te nemen aan de besloten LinkedIngroep Optimaal Digitaal spelleiders. Zo staan de spelleiders met elkaar in verbinding en kunnen ze elkaar helpen en tips geven.

Ook interessant voor spelleiders…

Speel het Optimaal Digitaal Spel

Tips voor spelleiders

Elke spelleider geeft leiding op zijn eigen manier. Er zijn wel een paar aandachtspunten en tips die voor alle spelleiders gelden.

Spelleiders met certificaat

Overzicht spelleiders

Hier vind je een overzicht van alle gecertificeerde spelleiders. Kijk of er iemand uit jouw regio of iemand uit je netwerk bij staat om jou en je team te begeleiden.

Spelleider training

In een online training spelen we het spel en ben je zelf spelleider. Je kunt al je vragen stellen en je krijgt handige tips & tricks zodat jij als spelleider zoveel mogelijk uit het spel kan halen.

Word zelf spelleider