Blogs

Bekijk hier alle blogs van Optimaal Digitaal. Over Optimaal Digitaal, het spel en de spelleiders en hun ervaringen.

Online snuffelen aan het Optimaal Digitaal Spel

Door het Optimaal Digitaal Spel kunnen organisaties hun online dienstverlening spelenderwijs verbeteren. Om grotere groepen te laten ervaren wat je met dit spel kunt bereiken, organiseert Elka Helmers regelmatig een workshop. De workshop van 20 april was voor de eerste keer online.

5 meest gestelde vragen én ant­woorden over het Optimaal Digitaal Spel

Het Optimaal Digitaal Spel is niet meer weg te denken als 1 van de instrumenten van Gebruiker Centraal. Inmiddels hebben honderden teams het spel gespeeld en volgden veel mensen de spelleidertraining. Maar wat is het Optimaal Digitaal Spel precies? Hoe zijn de tipkaarten ontwikkeld én nog belangrijker: wat kan je er precies mee?

Alles over de spel­leidertrainingen van Optimaal Digitaal

Het Optimaal Digitaal Spel kan niet zonder een spelleider. Want om het spel te spelen heb je iemand nodig die de leiding neemt en overzicht houdt. Maar hoe word je spelleider en wat komt er bij kijken?

Voor­uitblik én terugblik op Optimaal Digitaal met project­leider Elka

Nu er een nieuw jaar voor de deur staat, willen we vanuit Optimaal Digitaal graag een update geven. Want wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd? En, wat staat er op de planning voor 2023? Projectleider Elka Helmers vertelt over de ontwikkelingen van Optimaal Digitaal en blikt alvast vooruit naar komend jaar.

Wat voor gemeen­te willen we zijn voor onze inwoners?

Wat voor gemeente willen we zijn voor onze inwoners? En wat betekent dat voor onze gemeentelijke dienstverlening? Dat was de hoofdvraag voor de gemeente Venlo om aan de slag te gaan met het Optimaal Digitaal Spel. Chantal Wijnands, proces en ontwikkelmanager bij de gemeente Venlo en Marjo Lemmen-Wijnen, hoofd Publieke Informatievoorziening vertellen hoe zij het spel hebben ingezet.

Hoe werkt bol.com aan een toegan­kelijke website?

Volgens Niels-Peter Foppen, senior interface designer bij bol.com, nemen we snel aan dat iedereen hetzelfde beeld heeft als je een website bekijkt. Dat is natuurlijk niet zo. Niet iedere website en webshop is toegankelijk voor mensen met een beperking. Daarom is Niels-Peter samen met zijn team bezig om ‘alles wat ze ontwikkelen’ toegankelijk op te leveren. Het doel: een toegankelijke webshop voor iedereen. Niels-Peter vertelt hoe het Optimaal Digitaal Spel hieraan bijdraagt.