Speelset Digitale toe­gan­kelijk­heid

Wil jij de digitale toegankelijkheid in jouw organisatie verbeteren? Speel dan het Optimaal Digitaal Spel met de speelset Digitale toegankelijkheid.

Kijk hoe anderen de speelset Digitale toegankelijkheid gebruiken!

De teams van GBTwente en gemeente Krimpenerwaard gingen aan de slag met het Optimaal Digitaal Spel. In onderstaande filmpjes vertellen ze wat het hen oplevert.

GBTwente speelt het Optimaal Digitaal Spel.
Gemeente Krimpenerwaard speelt het Optimaal Digitaal Spel.

Digitale toegankelijkheid is een wettelijke verplichting 

Iedereen moet mee kunnen doen en de overheid kunnen bereiken. Sinds 2019 is het een wettelijke verplichting dat websites en mobiele apps van Nederlandse overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Er is nog veel te doen. Je moet er nu in ieder geval aantoonbaar mee aan de slag zijn.

Digitale toegankelijkheid is van de hele organisatie

Digitale toegankelijkheid is meer is dan een technische uitdaging. De organisatie moet over de hele breedte bewust zijn van toegankelijkheid als basisnorm. Je kunt het technisch nog zo goed geregeld hebben, als de organisatie er niet op is ingericht, blijft de dienstverlening ontoegankelijk. Dus speel Optimaal Digitaal met de speelset Digitale toegankelijkheid met betrokkenen in je organisatie: Van hoger management, juristen, inkopers en vormgevers tot HR-adviseurs, trainers, redacteuren en testers.

Voeg tipkaart 125 toe aan het bordspel

Let op: speel jij het bordspel? Download en print dan tipkaart 125. Deze tipkaart is nieuw en ontbreekt in het doosje.

Speelset Digitale toegankelijkheid

Downloads

  • Printversie tipkaart 125

    Download tip 125, print, knip uit en voeg toe aan de tipkaarten.